Even voorstellen..

Inger Heij

Even voorstellen, ik ben muziekdocente Inger Heij. Al mijn hele leven houd ik heel veel van muziek, en al jong besloot ik dat ik daar mijn werk van wilde maken. In 2007 ben ik afgestudeerd aan het Artez conservatorium in Zwolle, voor de Opleiding Docent Muziek, met als instrumenten daarbij dwarsfluit en piano (al heb ik ook van een aantal andere instrumenten de basis geleerd).

Tijdens mijn studie begon ik met lesgeven aan AMV (Algemene Muzikale Vorming)-groepen, het begeleiden van een volwassen koor, het dirigeren van een kinderkoor, en een orkest.

In mijn laatste studiejaar gaf ik naast het studeren ook les op een middelbare school. Na mijn studie is het aantal plekken waar ik lesgeef en dirigeer steeds verder gegroeid. Vanuit die ervaring ben ik in het schooljaar 2011/2012 mijn eigen muziekpraktijk Nootzaak gestart.

Nootzaak filmpje

Het leuke van mijn werk vind ik dat ik in aanraking kom met alle leeftijden. Mijn jongste leerling tot nu toe was bijna 1, en de oudste 89… Elke leerling en elke groep leerlingen is anders. Ik vind het prettig om mijn leerlingen goed te leren kennen en een band met hen op te bouwen. Bij groepslessen geniet ik van het proces dat zich binnen zo’n groep afspeelt: kinderen die door mijn input elkaar ook weer stimuleren, en leren van elkaar. Ik vind het heerlijk om dit soort processen te begeleiden. Vooral als ik mensen al wat langer op les heb, is het mooi om te zien hoe ze groeien. Dan bedoel ik niet alleen op muzikaal gebied, maar ook in hun zelfvertrouwen, hun persoonlijkheid en op sociaal gebied. Het geeft me voldoening als ik daar met mijn muzieklessen aan bij mag dragen.